כללי

הרופא שהורשע במעשה מגונה: משרד הבריאות מרשה לי לעבוד, אז אני ממשיך

לפני כשלושה שבועות חשפנו בזצ כי עשרות רופאים שנמצאו אשמים בעבירות מין שונות בהליכים פליליים ומשמעתיים עוסקים ברפואה גם אחרי שהורשעו. משרד הבריאות משעה את רישיונם לתקופה מסוימת, אולם מרגע שתקופת ההשעיה מסתיימת הם חופשיים לחזור ולעסוק במקצוע ואין כל חובה שידווחו למטופלות ולמטופלים על העבירות הפליליות או האתיות שעשו.

דנה (שם בדוי), אחת המתלוננות נגד הגניקולוג ד"ר בני שכטר שהורשע לאחרונה במעשה מגונה במרמה אמרה לזצ: "אני לא רוצה שעוד חיים יהרסו. הדרך היחידה שבה אחיה בשלווה יום אחד, תהיה עם הידיעה שלא משנה מה, הוא לא יהיה רופא. הוא לא ייגע במטופלות. יש להשיל ממנו את החלוק הלבן ולשלול לו את הרישיון עכשיו". אבל, כאמור, גם אם רישיונו של שכטר יושעה, הוא יוכל לחזור לעסוק ברפואה מיד עם תום תקופת ההשעייה.

את רשימת הרופאים שרישיונם הושעה אפשר למצוא בקישור זה, בעמוד שמתחבא במעמקי אתר משרד הבריאות וכמעט בלתי אפשרי לאתר אותו בלי לעשות חיפוש מאוד דקדקני באתר. קופות החולים ובתי החולים אינם מחויבים גם כן לדווח למטופלות ולמטופלים על עברו של הרופא – ולמעשה, בלי לחפש ברשימה אין למי שהולכים לפגוש את הרופאים האלה כל דרך לדעת מה עשו בעבר.

פגשנו שניים מהמופיעים ברשימת משרד הבריאות, אחד מהם הוא בני שכטר שהורשע במעשים מגונים שעשה בדנה, וצילמנו אותם במצלמה נסתרת. ביקשנו לשאול שאלה מרכזית אחת: איך זה שהם עדיין רופאים?

ממשרד הבריאות נמסר: "במקרה שבו מתנהלת חקירה פלילית נגד רופא, ההליך המשמעתי מתבצע במשרד הבריאות בדרך כלל רק לאחר שהסתיים ההליך הפלילי, וככל שיש הצדקה לכך. ההחלטה על אמצעי המשמעת נתונה בידי כב’ השופט (בדימוס) סטרשנוב, שאליו הואצלו סמכויות שר הבריאות. ההחלטה מתקבלת לאחר קבלת עמדת ועדות המשמעת. ההחלטות המשמעותיות משנת 2007 מפורסמות באתר משרד הבריאות".

שתף את הכתבה ב:

צרו איתנו קשר בנוגע לכתבה:

    נגישות