עמותת משאבי אנוש בישראל הודיעה אמש (ראשון) כי תאגיד השידור הציבורי כאן זכה בפרס המצוינות בקטגוריה "תהליכי שינוי חוצי ארגון" של העמותה. במכתב שנשלח לנציגי התאגיד כתבה מנכ"לית העמותה ויושבת ראש חבר השופטים, ד"ר שלומית קמינקא ש "זו זכייה משמעותית ביותר, במיוחד לאור המספר הרב ורמתם הגבוהה במיוחד של הפרויקטים בשנה זו. בעשייה שלכם אתם תורמים לקידום המקצוע והידע של קהילת משאבי אנוש בישראל, ומהווים מודל לחיקוי והשראה – יישר כוח!!!".
הזכייה בפרס על משאבי אנוש לתאגיד מעוררת תמיהה עקב הפרסומים האחרונים על יחסי העבודה הרעועים בו, כולל הטרדות מיניות לכאורה, התעמרות מצד בכירים וטענות לטיפול בלתי מספק בתלונות. הטענות נבדקות בימים אלו על ידי ועדה בראשות שופטת העליון בדימוס אילה פרוקצ'יה, לצד פרקליט המדינה לשעבר משה לדור והעיתונאית כרמית גיא.
בשיחה עם כסית הסבירה ד"ר קמינקא כי "ודאי שהשופטים נחשפים לתקשורת ומודעים לזה אבל הם פשוט הצדיעו למה שהם עשו. השופטים היו תמימי דעים בקשר לזה". כאן יחלוק את המקום הראשון עם גוף נוסף שד"ר קמינקא סירבה לחשוף. הפרס אינו פרס כספי אלא פרס מקצועי והוא יוענק לאנשי אגף משאבי האנוש של התאגיד בכנס העמותה שיתקיים בינואר.
הפרס שניתן לתאגיד נבחר לדברי ד"ר קמינקא בזכות תהליכי המעבר מהישן לחדש שבוצעו בתאגיד, כלומר המעבר מרשות השידור לתאגיד במתכונתו הנוכחית. גם כאן אפשר לדון כמה מדובר בשינוי פנים-ארגוני – כאן הוא גוף חדש לחלוטין בהנהלה ומבנה חדשים, בשונה מרפורמות העבר שהוצעו לרשות השידור – אולם מאחר שכמחצית מעובדיו הם עובדי הרשות לשעבר, בעמותה לא התייחסו אליו כמשהו חדש מאפס אלא לגוף ששילב בהצלחה ישן וחדש.
פרסי המצוינות במשאבי אנוש שמחלקת העמותה ניתנו השנה ב-12 קטגוריות תוכן שונות. לתחרות הוגשו למעלה מ-90 פרויקטים מטעם גופים משלל המגזרים במשק. התאגיד היה גוף התקשורת היחיד שזכה השנה. את הזוכים בחרו 85 שופטים, רובם סמנכ"לי משאבי אנוש וחלקם אנשי אקדמיה.