אחת הארוחות המשפחתיות הכיפיות ביותר היא לחלוק ביחד מגש פיצה. אין כמו פיצה חמה שרק יצאה מהתנור, נארזה והגיעה אליכם טרייה עם שליח. אבל לאכילה של פיצה נלווים לרוב רגשות אשם – הבצק המשמין, הגבינה השומנית… מצאנו לכם מתכון לפיצה שתוכלו לאכול בלי רגשות אשם קבלו מתכון בריא לפיצה שיהווה גם פעילות משפחתית מהנה.
פיצה משפחתית בריאה
חומרים לבצק
חצי קילו קמח כוסמין- קמח כוסמין רגיל או קמח כוסמין מלא הוא בריא יותר וממלא
יותר מקמח לבן
כף וחצי של שמרים יבשים
כפית סוכר קוקוס
כפית מלח
שלוש כפות שמן זית
כוס וחמי מים פושרים
שלוש כפות יוגורט חמוץ
חומרים לרוטב
רוטב עגבניות טבעי ללא סוכר וללא חומרים משמרים (עגבניות מגורדות)
כפית אורגנו
חצי כפית נענע טחונה
כפית מלח
גבינה ותוספות
גבינת גאודה או גבינת עזים רגילה מגורדת- גבינת עזים עדיפה על גבינה צהובה
מחלב פרה
תוספות שאוהבים- פטריות, תירס, עגבניות, זיתים- עדיף להשתמש בירקות טריים
ולא משומרים
איך מכינים את הפיצה?
1. את הבצק מומלץ להכין במיקסר עם וו לישה אך אם אין אז בקערה
2. מערבבים ביחד את כל החומרים היבשים
3. מוסיפים את כל החומרים הרטובים חוץ מהמים וממשיכים לערבב
4. מוסיפים את המים מעט בכל פעם עד שנוצר בצק גמיש ורך
5. מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק למשך חצי שעה
6. מערבבים את כל חומרי הרוטב ביחד
7. מרדדים את הבצק על משטח לצורה עגולה ולוחצים את הקצוות שלו היטב.
8. מורחים את הרוטב מעל הבצק בצורה שווה, מפזרים מעליו את הגבינה ואת התוספות
9. אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות כ-20 דקות
ערין כמאל דקסה, נטורופתית ומנחת הורים. יועצת, מלמדת ומלווה משפחות לאכילה מחזקת