אוכל

פשוט לגדל במטבח הביתי: החורף תתפנקו עם עשבי תיבול טריים שתגדלו לבד

לא צריך גינה, לא צריך ידע מיוחד – קל ופשוט לגדל עשבי תיבול טריים בבית, ולשדרג משמעותית את הבישולים שלכם – ואת המראה של המטבח
גידול עשבי תיבול ביתיים גידול עשבי תיבול ביתיים

יש סיפוק אדיר והנאה גדולה באכילת צמח שגידלתם ממש בעצמכם, וכמה טעים להתענג על אכילת עשבים טריים שמוסיפים המון ריח וטעם מופלא לכל תבשיל וקדירה. אם גם אתם נמנים עם אלו שמשוגעים על טריות, כדאי שתגדלו את העשבים שלכם בעצמכם, ותתפלאו – לשם כך אתם אפילו לא זקוקים לגינה. כל מטבח יעשה את העבודה.

נעים להכיר – רשימה הצמחים ועשבי התיבול שמתאימים גם לגידול ביתי. ולא, הם לא מצריכים שום היערכות מיוחדת פרט לאור, יחס והרבה אהבה.

רגע לפני שמתחילים, וודאו כי במטבח שלכם יש חלון גדול שממלא את החלל הפנימי באור שמש. בחרו מיקום בו הטמפרטורה היא בין 12 ל-23 מעלות וזרימת האוויר בו טובה. אל תמקמו את האדניות בסמוך לחלון כיוון שלצמחים מסויימים עשוי להיות קר מדי בעונת החורף, חשוב לדעת כי רוב הצמחים צומחים בצורה הטובה ביותר כאשר הם נחשפים לארבע עד שש שעות של אור שמש מידי יום.

שמיר

מה נפלא יותר משמיר והרבה ממנו במרק חמים וטעים וכשמדובר בשמיר טרי שנקטף זה עתה ישירות מהאדנית הבייתית, הרי שזכיתם באושר אמיתי. שמיר מסוג "פרנליף" הוא הסוג האידיאלי לגידול ביתי ומדובר בצמח מלא ארומה שישמח מאד לגדול במטבח כאשר יספיקו מספר זרעים במספר שלבי צמיחה על מנת ליהנות מהצמח הנפלא הזה.

 

אנשים של כוסברה

נכון שמדובר בעשב תיבול שנוי במחלוקת אבל אם אתם נמנים עם אלו שאוהבים כוסברה מומלץ שתגדלו אותי בבייתכם. מדובר בתוספת נפלאה לסלט ולבישולים רבים. הצמח משלב שלל טעמים נפלאים כגון: מרווה, פטרוזיליה והדרים. ניתן לגדל אותו בקלות כבר משלב הזרע אולם ברגע שגוזמים אותו לא ניתן להשתמש בשתיל מחדש. כדי ליהנות מכמות נאה מומלץ לגדלו בכמה אדניות שונות ובשלבים שונים של הצמח.

 

אורגנו למביני עניין

אם אתם אוהבים אורגנו כדאי שתדעו כי אורגני יווני מעניק טעם טבעי ואותנטי של אורגנו והוא גדל עד לאורך של עשרה סנטימטרים באדנית הבייתית. "קליטרי" הוא זן יווני עשיר בטעמו עם גוון חריף ונטול מרירות. הקפידו לגזום על מנת לאפשר לאורגנו לצמוח מחדש.

 

מי לא אוהב נענע

אם יש משהו שנענע אוהבת הרי שזה להשתלט על כל הצמחים שבסביבתה, ולכן מומלץ מאוד לגדלה באדנית נפרדת. היא נפלאה וקלה לגידול בייתי, זקוקה לאור, מים ואהבה.

 

איך אפשר בלי פטרוזיליה

פטרוזיליה על שלל סוגיה, (איטלקית, מסולסלת) אוהבת לגדול בסביבה הבייתית וממש פורחת במטבח. מומלץ לגזום את הפטרוזיליה על מנת להסיר את העלים ולאפשר להם לצמוח מחדש, כך תיהנו מצמיחה משך חודשים רבים ללא צורך בשתילה מחדש.

 

בשביל הטעם – רוזמרין

שתיל הרוזמרין מגיע כצמח מטפס או כשתיל עומד שצומח מעלה. זן "בן כחול" ידוע כקטן יחסית לשאר אך הטעם הטוב ביותר משוייך לזנים בשם "הכחול של טיילור" ו"סיילם". למרות שרוזמרין אוהב ומשגשג בסביבה יבשה, חשוב לדאוג שהאדמה באדנית תמיד תהיה לחה ולא יבשה לחלוטין אדמה יבשה לא תאפשר לו לגדול ולבסוף תהרוג את הצמח לגמרי.

———————-

נטלי גל שוינקלשטיין

שתף את הכתבה ב:

צרו איתנו קשר בנוגע לכתבה:

    נגישות