"אין מחלוקת כי מצב דברים זה טעון תיקון בהקדם, והשאלה המתבקשת היא כיצד יש לעשות כן", בזאת הלשון בחרו שופטי בית המשפט המחוזי בירושלים – רבקה פרידמן-פלדמן, משה בר-עם ועודד שחם, לתאר את החלטת הפרקליטות שלא להעביר לצוות ההגנה של רה"מ את ההתכתבויות של אילן ישועה עם גורמים שונים.
הלשון החריפה של שופטי ההרכב לא נאמרה רק כרטוריקה אלא בית המשפט הוציא החלטה לפיה על הפרקליטות להעביר לצוות ההגנה עד סוף החודש את כל התכתבויות והשיחות של ישועה עם גורמים פוליטיים, דוברים, אנשי עסקים, גורמי פרסום, גורמי תקשורת וגורמים מרשויות האכיפה. זאת על מנת לאתר את החומרים הנוגעים למעורבותו של ישועה בסיקור, בתוכן ובעריכה באתר וואלה. מדובר בעשרות רבות של התכתבויות ובפרקליטות יצטרכו לשבור את הראש כיצד להתמודד עם ההחלטה.
המשמעות היא כי עדותו של ישועה ואף המשפט עצמו יכול להיעצר, במידה וצוות ההגנה יחליט שהוא מגיש בקשה לבית המשפט לעצור את עדותו של ישועה. לפי שעה בצוות ההגנה מתלבטים האם להגיש בקשה כזאת שכן המשמעות יכולה להיות שעדותו של ישועה תיפסק ויעברו לעד הבא, תוצאה שעלולה לפגוע בגיוס דעת הקהל לטובת רה"מ נתניהו, זאת משום שהעד הבא צפוי להיות ניר חפץ עד המדינה שמצייץ את עצמו לדעת וכבר מפזר רמזים עבים בטוויטר גל איזו "סחורה" הוא עומד לספק על דוכן העדים.
מנגד, גם בפרקליטות המדינה מתלבטים האם להגיש ערר (ערעור על החלטה שהיא אינה פסק דין, ב"א) לבית המשפט העליון בנושא. בתגובה הרשמית מוטעם הפרקליטות נכתב כי "ההחלטה התקבלה במשרדינו, ואנחנו לומדים אותה".