הביטוי "מדינת תל-אביב" החל כגנאי, שמתאר בידול או ניתוק, אך הפך עם הזמן לקונספט רצוי בקרב רבים מתושבי העיר ששמחים לראות את נבחרי הציבור העירוניים שלהם חוצצים, במידת האפשר, בין החלטות שנויות במחלוקת של הממשלה, לבין החיים האמיתיים שלהם עצמם ולצביון העיר שבה בחרו לגור.
הדברים באים לידי ביטוי במערכת החינוך, בתרבות, במלחמה בהדתה במרחב הציבורי, ובשנה האחרונה גם בהתנהלות יצירתית, שמעוררת גם לא מעט ביקורת, בהתמודדות עם משבר הקורונה. המפורסם שבהם היה מיזם חיסון עובדי ההוראה ומוסדות החינוך שספג לצד השבחים גם ביקורת קשה, ואף גרר אחריו סנקציות, וכעת יוצאים בעירייה עם יוזמה חדשה, שנועדה להקל על ענף המסעדות הקורס: פיזור מאות ארגזי פלסטיק צבעוניים לישיבה ברחבי העיר, בסמוך למסעדות ובתי קפה. זאת עם חזרתה של מתכונת האיסוף עצמי (טייק אווי).
"הגדלת היצע אפשרויות הישיבה במרחב הציבורי", אמרו בעיריית תל אביב, "מסייעת ומעודדת את פעילותם של עסקי המזון, שבימים אלה מבוססת על הזמנה ולקיחה מהמקום. צעד זה מצטרף להצבת מעל אלף כסאות ושמשיות במרחב הציבורי, להוספת ריהוט רחוב, וכן לשורת פעולות ויוזמות שנקטה העירייה בסיוע לעסקים בשנה האחרונה מפרוץ הקורונה".
האם זה חוקי?
"עיריית תל־אביב-יפו פועלת בהתאם לחוק וקוראת לציבור לשמור על ההנחיות ובכך להוריד את רמת התחלואה בעיר", מבקשים להדגיש בעירייה, "מה שיאפשר חזרה מהירה לשגרה. באשר להצבת הארגזים, הישיבה מותרת במרחב הציבורי והצבת הארגזים בסמוך לעסקי הסעדה מיועדת לשמש בין היתר את הלקוחות שקנו מזון בטייק אווי". עוד מדגישים בעירייה שהארגזים ימוקמו בהתאם להנחיות משרד הבריאות, "במרחק של 2 מטרים זה מזה".
בעירייה מספרים שדחפו לפתיחת המסעדות, בתי הקפה והברים ואף הגישו לממשלה כבר במאי אשתקד מתווה לפתיחה מידית שלהם, תוך הקפדה על הנחיות משרד הבריאות. בין היתר כלל המתווה הצבת שולחנות במרחקים גדולים זה מזה, פרוטוקול ניקוי וחיטוי קפדניים, הדרכות עובדים והנחיות לפעילות המטבח. "אנחנו ממשיכים לדחוף קדימה את המתווה הזה", אמרו בעירייה, "בתקווה שהעסקים הללו ייפתחו שוב, ואולם עד אז מקדמים יוזמות שונות שמסייעות להם".
במסגרת המיזם חולקו ארגזים ליותר מ-100 בעלי עסקים, ובעירייה אומרים שלאור הביקוש מתוכננת בימים הקרובים חלוקה נוספת. "אנו קוראים לעסקי מזון נוספים המעוניינים בהצבת ארגזי ישיבה בסמוך אליהם, לפנות אלינו".