מדיני

חודשיים לבחירות 2021: מה היה לנו השבוע?

זוכרים איך פעם, בשנה שעברה, היו בחירות? זוכרים איך פעם, בשנה שעברה, היו בחירות?

עוד שבוע כאוטי במערכת הפוליטית, לקראת הבחירות שיתקיימו בעוד כחודשיים. שידורי התעמולה בטלוויזיה וברדיו יתחילו רשמית רק בעוד כחודש וחצי אבל בינתיים ברשתות, המפלגות כבר החלו לעבוד. הנה מבחר מהמהלכים התקשורתיים של המועמדים לכנסת ה-24, לא לפי סדר חשיבות כלשהו, בשבוע האחרון:

ברשימת הישראלים ממקדים אש על גדעון סער בניסיון להחזיר את המנדטים שעברו אליו ממחנה השמאל-מרכז. בסדרת סרטונים בשם "פנים אמיתיות עם גדעון סער" מנסים חולדאי ואנשיו להזכיר לבוחרים, שמלבד סוגיית החלפת שלטון נתניהו, יש על הפרק גם אידיאולוגיה וערכים שיש לקחת בחשבון.

ועוד אחד:

גדעון סער מצדו בחר לעשות מהלך ג'ודו על הדברים ולהשתמש בהם לטובתו. עובדת היותו איש ימין בעל דעות שמרניות אינה גנאי מבחינתו, כפי שמנסים הסרטונים להציג במטרה להרתיע את הבוחרים, מבחינתו חולדאי בא לקלל ויצא מברך.

ברשימתו של סער, תקווה חדשה, מאידך, מכוונים את האש לכיוונו של בנימין נתניהו, ומתייחסים להקלטות שנחשפו, שבהן נשמע מדבר על התועלת הפוליטית שהפיק ממשברי השנה החולפת.

משה "בוגי" יעלון שרשימתו מגרדת את אחוז החסימה מרחוק, משתף בחזונו האפוקליפטי לפיו נתניהו לא יקבל את תוצאות הבחירות אם יפסיד, וינסה להוציא את ההמונים לרחובות, כפי שקרה בתחילת החודש בוושינגטון.

 

במפלגת ש"ס יצאו עם קמפיין נייטרלי שמכוון לכיוון אחר לגמרי – למעלה. בתוך כל הכאוס סביבנו, נאמר בסרטון, "אין לנו על מי להישען – בחרו ב-ה'"

את המסרים הנקיים והרוחניים מהל יו"ר התנועה אריה דרעי עם בחישה פוליטית שעוררה גל של תגובות, כשהצהיר שלאחר הבחירות, ישיב את יו"ר תקווה חדשה גדעון סער, ואת יו"ר ימינה נפתלי בנט, בחזרה למחנה הימין. "אני מתחייב, אחרי הבחירות, לא לפני, להביא את גדעון סער ידידי ואת נפתלי בנט ידידי… להחזיר אותם בחזרה לתוך מחנה הימין, איתנו ביחד, במקום הטבעי… אני מאחל להם הצלחה גדולה בבחירות" אמר דרעי, "אדרבא שיביאו כמה שיותר קולות מהמרכז-שמאל, כדי שאחר כך הממשלה שלנו תהיה גדולה מאוד". כך בלשונו.

סער הגיב לדברים בנחרצות ואמר: "לא יקרה. שמעתי את דבריו של השר דרעי, אני מכבד אותו אבל אני רוצה לומר בצורה הברורה ביותר  – אריה דרעי מעולם לא היה הפטרון שלי ואין סיכוי שהוא יהיה… אנחנו מתכוונים להחליף את השלטון, אין לנו שום כוונה להצטרף לשלטון שאנחנו רואים בצורה ברורה כיצד הוא תוקע את מדינת ישראל במשך שנתיים, בארבע מערכות בחירות, מעדיף אינטרסים אישיים ופוליטיים על פני אינטרסים לאומיים". כך גדעון סער.

ברשימת הישראלים מיהרו גם כן להגיב לדברים. הזדמנות נוספת לחדד את המסר המוביל שלהם ולהזכיר שסער ובנט שייכים למחנה הימין:

במפלגת העבודה שינויים ומהפכות, אולי לקראת תקומה חדשה?

יו"ר המפלגה עמיר פרץ הודיע השבוע כי אין בכוונתו לכהן בכנסת ה-24. חברו למפלגה, השר איציק שמולי, הודיע כי לא יתמודד על ראשות המפלגה, וכן שהוא עוזב למסגרת פוליטית אחרת. גורמים בכחול לבן מאשרים כי יש מגעים מתקדמים בין שמולי לגנץ.

ובינתיים מרב מיכאלי, המועמדת המובילה (ואולי הרלוונטית היחידה) במרוץ לראשות העבודה תופסת תאוצה, לאחר שזכתה לתמיכתם של כמה מוותיקי המפלגה:

ראש רשימת הישראלים רון חולדאי בירך את העוזבים ורמז על חיבורים אפשריים עם יושב/ת הראש הבא/ה של המפלגה.

 

אחותה-משמאל של העבודה, מפלגת מרצ, מותחת ביקורת על אופנת רשימות האווירה שצצות תחת כל עץ רענן, וקוראת למצביעים להצביע למפלגה אמיתית, עם מורשת מפוארת וחזון מגובש. כזו שלא תתפוצץ אחרי הבחירות כמו בלון.

את קונספט המורשת המפוארת מחזקים במפלגה הוותיקה עם סדרת סרטונים נוסטלגיים תחת השם "מרצ וינטג'". הנה אחד חביב במיוחד לדוגמא:

 

יאיר לפיד ורשימת יש עתיד מזכירים לבוחרים את חוק המשילות שקידמה הסיעה, שמצמצם את גודל הממשלה ל-18 שרים בלבד. החוק שונה מאז, כידוע.

במפלגת הליכוד ממשיכים עם קמפיין החיסונים. יממה אחרי ההחלטה על הארכת הסגר ב-10 ימים נוספים, בחרו במפלגה בכותרת "חוזרים לחיים"

בשבוע שעבר ניצל יו"ר המפלגה בנימין נתניהו את דחיית הדיונים במשפטו הפלילי כדי להגיע לעיר הערבית נצרת. במהלך הביקור נשא נתניהו נאום בסניף קופת החולים בעיר ובו קרא לאזרחי ישראל הערבים להצביע לו ולמפלגתו. הוא התנצל על אמירתו משנת 2015 על “הערבים שנעים לקלפיות בהמוניהם” וטען שהדברים – שהוא עצמו אמר, בהקלטה שנשלחה למאות אלפי אזרחים ביום הבחירות – הוצאו מהקשרם.

יו”ר הרשימה המשותפת, ח”כ איימן עודה, תקף בחריפות את נתניהו בטוויטר וכתב: “נתניהו חושב שהזיכרון של ערבים קצר יותר מהזיכרון שלו בחקירות".

את ביקורו של נתניהו בנצרת ליוו הפגנות סוערות, הן של תושבי העיר ונציגים מהרשימה המשותפת, שמחו על הגעתו לעיר ועל מה שכינו הציניות שבחיזורו אחר קולות המגזר הערבי, והן של אזרחים שמתחו ביקורת על ביקורו בעיר, ביום שבו היה אמור להתחיל שלב ההוכחות במשפטו – דיון שנדחה ל-8 בפברואר בשל מגבלות הסגר. במהלך ההפגנות נעצרו עשרה אנשים.

את חיזורו של נתניהו אחר האלקטורט הערבי, ובפרט אחר יו"ר רע"מ מנסור עבאס, ביקר גם יו"ר רשימת ימינה, נפתלי בנט:

בהמשך השבוע הכריז בנט על הצטרפותו של אביר קארה, ממנהיגי מחאת השולמנים, לרשימת ימינה. נציגיו של קארה, על פי הדיווחים, ישוריינו בשתי העשיריות הראשונות של הרשימה.

עוד בצד הימני של המפה – במפלגת הבית היהודי בחרו יושבת ראש חדשה – סגנית ראש עיריית ירושלים חגית משה, שגברה על המועמד המועדף על נפתלי בנט לתפקיד, ניר אורבך. בחירתה של משה לתפקיד נחשבת להישג עבור נתניהו, שמעדיף שמפלגת הבית היהודי תחבור לרשימתו של בצלאל סמוטריץי, ולא לימינה של בנט. דבר העשוי לסייע לסמוטריץ לעבור את אחוז החסימה.

טרם בחירתה, הספיקה משה להיתפס באמירה מביכה, כפי שפרסם איש החדשות של כאן 11 עקיבא נוביק.

וברשימת הציונות הדתית של סמוטריץ, רוכבים על בדיחת השבלונה של שלוש מילים עם. שלוש. נקודות.

גם רשימת "ותיקי ישראל" בראשות דני יתום, המרענן הרשמי של מערכת הבחירות הזו, קלטו את הטרנד המעיק של הבחירות הנוכחיות, ונתנו התייחסות משלהם.

ולסיום השבוע הזה – פרפראה משמחת: השחקן נתן דטנר, הלא הוא חתול שמיל המיתולוגי, הודיע שהוא מצטרף לפוליטיקה.

 

 

 

 

 

 

שתף את הכתבה ב:

צרו איתנו קשר בנוגע לכתבה:

    נגישות