כללי

נחקר על פוסט בפייסבוק: "אני יודע שאני במעקב, השר אוחנה לא מפחיד אותי"

גיל יעיש גיל יעיש. צילום פרטי

האצבע של המשטרה על ההדק נגד פעילי המחאה ממשיכה להיות קלה. אפילו קלה מאוד. את האלימות מצד השוטרים כבר פגשנו במספר מקרים, אך מסתמן שבמקביל מתחילה גם תופעה חדשה: הטרדה דה פקטו של פעילים. כך, למשל, קרה בימים האחרונים לגיל יעיש, פעיל מחאה מרחובות, שזומן לחקירה במשטרה בעקבות פוסט די סטנדרטי שכתב.

יעיש אמנם שוחרר מיידית, מבלי שאפילו נחקר, אך הקלות שבה מנסה המשטרה לטרטר אנשים מהמחאה לצורך חקירה צריכה להדליק יותר מסתם נורה אדומה.

"הכל התחיל ביום חמישי. הטלפון צלצל ועל הקו הייתה החוקרת אביטל שביקשה שאגיע לחקירה במשטרת רחובות", מספר יעיש. "ניסיתי לברר מה הסיבה לכך, אבל היא סירבה להגיד. תיאמנו שאגיע ביום שני".

יעיש פנה לח"כ אלי אבידר (ישראל ביתנו), שחיבר אותו לעורכת דין שמתמחה בנושא. אחרי שקיבל תדרוך הוא התייצב במשטרת רחובות, בעיקר כדי להבין לשם מה זומן. אבל כאן נכונה לו הפתעה: כשהגיע אל חדר החקירות, אמרה לו החוקרת כי עדיין אין לה אישור וביקשה שימתין רבע שעה. יעיש בחר לחכות, אך כחצי שעה לאחר מכן יצאה אליו החוקרת אביטל, ואמרה לו כי מכיוון שאין אישור לחקור אותו הוא חופשי ללכת.

הפוסט המדובר של יעיש, שבעקבותיו הוגשה תלונה מקוונת על "המרדה", צילום מהפייסבוק של גיל יעיש

כשביקש להבין מה הייתה עילת הזימון, סיפרה לו החוקרת כי מדובר בתלונה מקוונת שהוגשה באתר המשטרה, בעקבות שני פוסטים שכתב. באחד מהם, כך נטען, יש ניסיון המרדה, ואילו בשני היה סרטון שצילם בהפגנה מול הכנסת, שבמהלך פיזורה נראים שוטרים דורכים על דגלי ישראל. יעיש אף ציין זאת בפוסט שכתב. מה העילה לגבי הפוסט השני? כנראה שלעולם לא נדע.

כשביקש יעיש לדעת מי עומד מאחורי התלונה, הוא נתקל בחומה בצורה מצד החוקרת, שסירבה לומר, אבל לו עצמו ברור מאיפה היא הגיעה – לדעתו, מדובר באנשיו של השר לביטחון פנים, אמיר אוחנה.

הפוסט האחרון של יעיש, שפורסם הבוקר, צילום: מהפייסבוק של גיל יעיש

"העברתי מסר לשר אוחנה ואנשיו. אני יודע שאני תחת מעקב שלהם ושיש להם התראות כל פעם שאני מעלה פוסט", אמר יעיש היום, "אבל הם לא יפחידו אותי. מהמקרה הזה רק למדתי ועכשיו אני אהיה יותר מתוחכם ויותר נחוש בפעילות שלי".

תגובת משטרת ישראל תפורסם כאן מיד לכשתתקבל.

שתף את הכתבה ב:

צרו איתנו קשר בנוגע לכתבה:

    נגישות