מדיה

אושר: קשת ו-RGE יקימו פלטפורמה רב ערוצית

אבי ניר אבי ניר

מ"מ הממונה על התחרות, עו"ד מיכל כהן, אישרה היום 2.9.2021 הסדר בין קשת ו-RGE להקים פלטפורמה שתמכור טלוויזיה רב ערוצית כמו כן קשת רוכשת כ- 25% מ-RGE. האישור ניתן לתקופת זמן מוגבלת של ארבע שנים, לאחריה יבחן ההסדר מחדש.

קשת היא מפיצה ומפיקה של ערוץ 12 ומחזיקה בבעלותה את חברת החדשות הישראלית בע"מ שמפיקה תכני חדשות ואקטואליה עבור ערוץ 12. בנוסף היא מפעילה את אתרי האינטרנט והישומונים Mako ו- N12. קבוצת RGE מפיצה ומפיקה ערוצים שונים שהמרכזיים שבהם הם ערוצי ספורט מובילים (ספורט 5) ותכני ילדים, בנוסף היא מפעילה את אתר האינטרנט ספורט 5.

במסגרת העסקה מקימים הצדדים פלטפורמת שידור רב ערוצית שתשדר על גבי האינטרנט (OTT), ותתחרה בפלטפורמות הטלוויזה הרב ערוצית – הוט, יס, פרטנר וסלקום.

הרשות מצאה שההסכם יביא להגברת התחרות בתחום הטלוויזיה הרב ערוצית. עם זאת, בדיקת הרשות העלתה שהתכנים בהם מחזיקים הצדדים נחשבים כתכני עוגן שחיוניים לפעילותן של כלל הפלטפורמות. לכן הרשות בחנה האם סביר כי קשת ו-RGE ינסו לפגוע בפלטפורמות המתחרות באמצעות התכנים שהן מספקות להן.

כיום עיקר ההכנסות של קשת ו-RGE מתבססות על מספר המנויים של הפלטפורמות המתחרות, בין אם באופן ישיר בהתאם לחוזה ביניהן ובין אם באופן עקיף דרך הכנסות מפרסומות. הבדיקה העלתה שבטווח הזמן הקצר שלאחר הקמת הפלטפורמה החדשה, לא צפוי שינוי משמעותי במבנה ההכנסות של הצדדים למיזם ולא קם חשש של ממש לפגיעה בתכנים שיספקו קשת ו-RGE לפלטפורמות האחרות באופן שיפגע בתחרות ביניהן. לכך מצטרפות נסיבות נוספות המבטיחות כי התחרות בין פלטפורמות הטלוויזיה הרב ערוצית לא תפגע, בין היתר נוכח הרגולציה הקיימת בתחום. על פי רשות התחרות ענף התקשורת מאופיין בדינמיות רבה, הן מבחינה טכנולוגית והן מבחינת השינויים הרגולטוריים הצפויים בו, מה שמחזק את הצורך בבחינה מחודשת של ההסדר בטווח זמן קרוב יחסית.

שי רקנאטי, יו"ר קבוצת RGE | צילום: פזית עוז
שי רקנאטי, יו"ר קבוצת RGE | צילום: פזית עוז

לאור כל האמור, הפטור שניתן על ידי הממונה להסכם (הקמת הפלטפורמה ורכישת המניות) ניתן לתקופה מוגבלת של ארבע שנים בלבד. לקראת תום תקופת הפטור יגישו הצדדים לממונה בקשה חדשה שתיבחן בהתאם לתנאי השוק באותו מועד, והממונה תוכל לאשר את הבקשה, לא לאשר אותה או להתנות את האישור בתנאים.

בחודש מרץ פורסם כי קשת תיכננה לרכוש כ- 49% ממניות RGE, אך הממונה על התחרות הערים קשיים והעסקה המקורית לא יצאה אל הפועל. בעבר ניסתה קשת להקים פלטפורמת OTT שיתוף עם חברת אקספון, אך גם עסקה זו לא התממשה.

מקשת ו- RGE נמסר: "השנים האחרונות הוכיחו שהתחרות בשוק התוכן, בארץ ובעולם, מול תאגידי הענק הבינלאומיים משנה את כללי המשחק. אנחנו שמחים שרשות התחרות ראתה את היתרון התחרותי בחיבור של קשת ו- RGE. שיתוף הפעולה יביא בשורה תחרותית לשוק התוכן המקומי ובשורה צרכנית לצופה הישראלי".

שתף את הכתבה ב:

צרו איתנו קשר בנוגע לכתבה:

    נגישות