רכילות

ג'וס מחפש אחר הפסטה האדומה: המיזם הקולינרי "אסיף" נפתח

הסצנה הקולינרית המקומית הגיע אמש (יום ב') לחגוג את פתיחת "אסיף" הנמצא ברחוב לילינבלום בתל אביב (היכן שפעלה בעבר מסעדת L28) הכולל בית קפה – מסעדה מבית קבוצת פועה, חלל תערוכות, מטבח מאובזר, 1,500 ספרי קולינריה ובישול ואפילו גינת עשבי תבלין על הגג – וכל זאת במטרה לקדם את תרבות האוכל הישראלית.

הרעיון להקמת "אסיף" הינו פרי שיתוף פעולה בין אשת העסקים והפילנטרופית טרי קאסל לבין נעמה שפי, מייסדת ומנכ"לית ה-Jewish Food Society, ארגון ללא מטרות רווח, שפועל לשימור מורשת יהודית קולינרית, ו- SNC Start up nation central. החזון של "אסיף" הוא הקמת מרחב תרבותי וקולינרי שישרטט קווים לדמותו של המטבח הישראלי החדש ויהווה מקום להתנסות במנות, במתכונים ובחומרי הגלם המרכיבים אותו.

מיטב השפים, מלבד אלו שנאלצו להיות באולפן הצילומים באותו הערב, התייצבו לפתיחה החגיגית עליה ניצחו ארז קומורובסקי בגזרת האוכל וישראל אהרוני בגזרת המוזיקה, ביניהם: ירון קסטנבויםרז רהבדניאל קיציס, יובל בן-נריהירון שלו, אורי בורי, שרי אנסקי ומיכל אנסקי, אבי ביטון, אסף גרניט, דיויד פרנקל, עומר מילר, שאול בן אדרת, צחי בוקששתר, עזרא קדם ועוד רבים וטובים.

חוץ מהרבה טחינה הושקה גם התערוכה הראשונה במקום "נחמה ריבלין: מטבח משלה" המציגה כ-1,000 מתכונים שהשאירה הגברת ריבלין ועוד סודות ממטבחה והמתכונים האהובים על הנשיא היוצא.

שלחנו את ג'וס ריבה לדגום מהמאכלים המיוחדים, אבל הוא העדיף פסטה ברוטב עגבניות.

שתף את הכתבה ב:

צרו איתנו קשר בנוגע לכתבה:

    נגישות