אין כמו לביבות גבינה רכות ונימוחות וכמעט בכל בית הם זכו לשם "גביניות". השם אולי יטעה אתכם, כי לא באמת מדובר בגבינה, שהרי, במתכונים טבעוניים עסקינן.
במקום הגבינה לקחנו חבילת טופו רך של "משק ויילר" המתמחה בייצור טופו איכותי ובמקום חלב רגיל השתמשנו בחלב אורז, התוצאה, לא פחות מטעימה ומתוקה, והכי חשוב – המתכון כל כך קל ופשוט, שתוכלו להכין אותו ממש בקלות עם ילדי הבית. לשדרוג התוצאה, מומלץ להוסיף פירות טריים וקיבלתם ארוחת בוקר של חופשה קייצית ומפנקת.
לביבות גבינה מתוקות וטבעוניות
מה צריך?
חבילת טופו רך של "משק ויילר"
כוס וחצי חלב אורז (לא ממותק)
4 כפות סוכר חום
כפית אבקת אפייה
כפית תמצית וניל
2 כפות קמח
4 כפות קורנפלור
איך מכינים?
מערבבים את הטופו והחלב אורז במעבד מזון לתערובת אחידה.
מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר המצרכים, מערבבים היטב.
אם המרקם מוצק מדי אפשר להוסיף עוד קצת חלב אורז – אם המרקם נוזלי מדי ולא יציב מוסיפים עוד קורנפלור.
מחממים מחבת ומשמנים אותה מעט, יוצקים כל פעם קצת מהתערובת למחבת.
כשצד אחד מוכן, הופכים לצד השני ומטגנים עד שהלביבה מוכנה.
מגישים חם, עם תוספת אבקת סוכר מתקתקה, לצד פירות חתוכים וטריים.
עוד מתכונים קלילים:
גם מתוק, גם בריא, גם קר וגם ללא חלב
הילדים רוצים צ'יפס? מה דעתכם על צ'יפס מבטטה?