בריאות

כללי זהב למניעת תפרחת חיתולים בקרב תינוקות

מתמודדים עם תפרחת חיתולים מתמודדים עם תפרחת חיתולים

דלקת עור באזורי החיתול (ישבן, איברי מין וירכיים פנימיות) הינה אחת התופעות השכיחות בתינוקות בין הגילאים 4-15 חודשים. תפרחת חיתולים גורמת לסבל לא רק לתינוקות, אלא גם להורים המודאגים.

"מדובר בתופעה נפוצה מאוד, בערך כשליש מהתינוקות סובלים ממנה", מסבירה ד"ר להבית אקרמן, מומחית לרפואת עור יועצת מדעית למותג הדרמו קוסמטיקה לה רוש-פוזה. "אדמומיות באזורי החיתול עם גוון אדום חזק ולעיתים קילופים של העור. לעיתים על פני הגירוי הזה מתווסף זיהום משני ע"י פטריה או חיידק מה שמחמיר את הסימפטומים. ניתן לראות שתינוק הסובל מתפרחת חיתולים הוא חסר מנוחה בעיקר בזמן החלפת חיתול ולעיתים בוכה כשנוגעים או רוחצים את אזור החיתול". מה שעומד בבסיס הבעיה הזו זה חיכוך ומגע ממושך בית עור התינוק העדין וההפרשות של החיתול ולרוב זה לא נגרם מתגובה אלרגית של ממש.

מה עושים עם תפרחת חיתולים?

– נקו בעדינות את עורו של התינוק – בחרו מוצרים לניקוי העור המותאמים לעורו העדין והפגיע של התינוק: פורמולות היפואלרגניות, מוצרים המבטיחים סבילות לעורו של התינוק. שמני רחצה הם אפשרות מושלמת לשגרת הניקוי היומיומית מאחר שהם עדינים ומרגיעים. אם יש צורך במוצר יעיל נוסף לטיפול בפריחה חמורה, ניתן להאיץ את ההחלמה עם תכשיר ניקוי עדין המנקה ביסודיות את העור. ממליצה להשתמש כמה שפחות במגבונים (כאשר יש פריחה להימנע לחלוטין ממגבונים) ולהשתמש במים וסבון. אם יש שכבות של משחה שנדבקת לעור, ממליצה לקחת צמר גפן עם שמן ניקוי ולהוריד באמצעותו את עודפי המשחה ולאחר מכן לשטוף במים וסבוך עדין.

– יבשו את העור באמצעות טפיחות עדינות, אל תשפשפו אותו – אחרי שרחצתם את העור בעדינות מידי יום להשתמש במים בטמפרטורה בין 32 ל-34 מעלות צלזיוס. , יבשו אותו עם מגבת רכה. טפחו את המגבת על העור מבלי לשפשף אותו כדי למנוע גירוי עקב חיכוך.

– להחליף חיתולים מלוכלכים – החליפו את החיתולים לעתים קרובות כדי למנוע מסמוס (מסרציה – נזק לעור הנגרם מסביבה לחה) שיכול להתרחש במגע עם צואה ושתן. במקרים של פריחה חמורה, מומלץ להחליף את החיתול בלילה אם התינוק מתעורר. במקרים של פריחה קשה יש לתת לעור טיפה זמן להתאוורר ללא חיתול.

– ישבן יבש – בחרו חיתולים סופגים אשר מבודדים ככל האפשר את העור ממגע עם לחות. לרוב אין קשר בין מותג החיתול עצמו לפריחה – אבל כן יש קשר לרטיבות, למידת הספיגה של החיתול ולאופן המגע עם העור.

– יש להימנע עד כמה שניתן משימוש במגבונים כאשר יש פריחה באזור החיתול.

– תנו לעור לנשום – הימנעו מחיתולים הדוקים מידי וממכנסונים סינתטיים המונעים מהלחות להתאייד. זכרו: גירוי בדרך כלל מצוי בקפלי העור ובאזורים אשר באים במגע עם זיעה או הרטבה.

– השתמשו בתרסיס מטהר – ניתן להשתמש בתרסיס מטהר כדי להרגיע גירויים פוטנציאליים על הרובד החיצוני של עור הישבן של התינוק שלכם לפני מריחת משחת ההחתלה

– הגנה נוספת – עם כל החלפת חיתול, מרחו משחת החתלה בשכבה עבה על כל אזור הישבן. תפקיד משחת ההחתלה זה בעצם לספוח את ההפרשות, לייבש את העור ולשמש כחיץ מגן בין בעור לבין החיתול

– שטפו את הידיים שלכם – רחצו את הידיים ביסודיות לפני ואחרי כל החלפת חיתול.

– התייעצו עם רופא עור – במידה ותפרחת החיתולים מחמירה ומתחילה הפרשה או מופיעים פצעונים מדממים. לעיתים יש זיהום משני ע"י פטריה או חיידק ואז עש צורך השילוב תכשירים במרשם רופא. במקרים של פריחה או כטיפול מונע ניתן להשתמש בקרם סיקפלסט המכיל רכיבים אנטיבקטריאלים, פנטנול להרגעה ומסייע לחידוש העור.

– שגרת טיפוח מומלצת ומותאמת לעורם הרגיש של תינוקות – בנויה לפי שלושה שלבים: ניקוי, לחות והזנה, שיקום והרגעה: ניקוי העור בעת הרחצה – מומלץ להשתמש בשמן רחצה המקל על התפרחת (דוגמאת ליפיקאר שמן רחצה AP+ שמן רחצה המסייע להשבת הליפידים לעור יבש ומגורה במיוחד. להקלה מיידית). ולאחר המקלחת יש להזין בלחות את עור התינוק (דוגמאת ליפיקאר באום AP+ קרם גוף מזין לעור יבש בצורה קיצונית. נגד גירויים ותחושת אי נוחות בעור, להקלה מיידית.) ולשיקום העור יש למרוח קרם ייעודי המסייע להרגעת העור (דוגמאת סיקפלאסט באום B5 קרם המסייע לשיקום, הגנה והרגעת עור מגורה, סדוק ומתקלף. סבילות גבוהה, ללא בושם).

 

שתף את הכתבה ב:

צרו איתנו קשר בנוגע לכתבה:

    נגישות