בעונה הקרה גופנו זקוק לחום על מנת לשמור על רמת אנרגיה סבירה ולהגן על עצמו ולכן חשוב לאכול בתקופה זו מזונות מחממים שיסייעו לנו להתמודד ולטפל במחלות קור, שמירה על תקינות מערכות הגוף וחיזוקו ושיפור והרגעת מצב הרוח. בכוחו של מזון מחמם לחזק את הגוף ולו שלל סגולות טיפוליות.
על פי הרפואה הסינית, המזון המחמם מגביר את האנרגייה וגורם לתחושה נעימה, מרגיעה וחמימה בגוף, הוא משפיע על טמפרטורה הגוף הפנימית וזאת ללא קשר לטמפרטורת ההגשה. לדוגמא – למרות שתה מוגש בדרך כלל חם ואנו מרגישים תחושת חמימות לאחר שתייתו, התה נחשב למשקה מקרר המייצר אנרגיה מקררת בגופנו. ואילומ סוגים שונים של דגנים, פירות, ירקות, עלים ירוקים וצמחי מרפא, נחשבים למזונות מחממים.
מה מומלץ לאכול בחורף על מנת להתחמם?
כאמור בסתיו ובחורף מומלץ להקפיד ולאכול מזונות מחממים ולשלב בתזונה דייסות חמות וטעימות כמו דייסת שיבולת שועל עם קינמון, מרקים טריים דוגמת מרק ירקות, מרק עוף, מרק אפונה עדשים, או מרק שורשים, תבשילי קדרה, ירקות מאודים או מבושלים ומשקאות חמים כמו סיידר עם קינמון וג’ינג’ר.
העשירו כל מנה עם ירקות שורש
בעונת החורף מומלץ לאכול דווקא ירקות שורש דוגמת: שורש סלק, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, גזר, דלעת, ארטישוק ירושלמי, וירקות כתומים, צהובים ואדומים ולהוסיף אותם לכל מנה שאתם מכינים, החל מתבשלי קדירה ועד לשלל מרקים טעימים וזאת מפני שבירקות השורש קיימת אנרגיה דחוסה ומזינה כמו גם סיבים תזונתיים ושלל ערכים תזונתיים.
הרבו לאכול קטניות
הקפידו להוסיף לכל תבשיל שאתם מכינים קטניות דוגמת: אפונה, עדשים, שעועית או חומוס כיוון שהן בעלות רמת אנרגיה גבוהה ומרוכזת. קטניות מצויינות גם כתוספת לסלט ומומלץ להוסיף עדשים מונבטים, קינואה או קטניות מונבטות שיוסיפו לסלט אנרגיה מחממת.
ירקות מחממים ובריאים
אם בא לכם להתפנק במנת ירקות טעימה ומחממת, העדיפו ירקות מוקפצים או אפויים או מרק ירקות טחון ועשיר בעלים ירוקים דוגמת פטרוזיליה ועלי סלרי העשירים במינרלים כמו אבץ.
בא לכם פרי טעים?
אמנם לפי הרפואה הסינית פירות אינם מזון מחמם אולם ישנם כמה יוצאים מן הכלל ביניהם דובדבנים ותפוחים, עם עדיפות לתפוחים ירוקים.