בריאות

ילדה בלעה תליון של חד קרן, הרופאים הצילו אותה בניתוח

ילדה בת 3 בלעה תליון של חד קרן בביתה ועברה הליך דחוף להוצאתו מהוושט במרכז הרפואי קפלן

ביום שישי האחרון, הגיעה לשם חבני בת השלוש מרחובות למלר"ד הילדים במרכז הרפואי קפלן, כשהיא מלווה באביה, לאחר שבלעה תליון חד קרן מטבעת ילדים שאיתה שיחקה בביתה. עמיחי, אביה של לשם, סיפר: "הייתי בחדר העבודה בזמן שארבעת הילדים שיחקו ברחבי הבית. פתאום שמעתי את הילדה מתחילה לבכות. ידעתי שהיא שיחקה עם טבעת קטנה עם תליון לילדים, מהסוג שנמכר בכל פיצוצייה, והחשש הראשון היה שהיא נחנקה. אשתי הציעה שננסה להוציא את התליון, אבל בגלל שעברתי בעבר קורס החייאת תינוקות וילדים, ידעתי שאסור להכניס את היד לפה, על מנת שלא לדחוף עמוק יותר את התליון. הילדה לא השתעלה, אז מהר מאוד הבנתי שזה כנראה בוושט ולא בקנה הנשימה, כשניסיתי לבצע בה היימליך, ללא הצלחה. נכנסנו לאוטו ועפנו למיון, מהר ככל הניתן".

ד"ר סמדר מנהיים, רופאת ילדים במרכז הרפואי קפלן, טיפלה בילדה עם הגעתה למלר"ד הילדים: "הבדיקה הראשונית בשילוב עם צילום רנטגן שערכנו הראו שהתליון לא נמצא בקנה הנשימה, ולכן אין חשש מידי לחנק. יחד עם זאת, מהצילום לא היה ברור האם החפץ מכיל קצוות חדים, אשר עלול לגרום לנזק לוושט, ולכן קראנו למומחית גסטרו לטיפול במקרה. לצערנו הרב, מקרים מסוג זה אינם נדירים, וקורים מעת לעת, כאשר ילדים משחקים עם משחקים בהם חלקים עלולים להתפרק, ובחוסר תשומת לב של רגע קט, הם בולעים חלקים קטנים במשחק. לשמחתנו, במקרה המדובר החלק אכן נבלע ולא נשאף לקנה הנשימה, ולא גרם נזק".

בחוץ: התליון לאחר הניתוח. צילום: המרכז הרפואי קפלן

ד"ר מיכל קורי, מנהלת אשפוז יום ילדים וגסטרו במרכז הרפואי קפלן: "צילום הרנטגן שעשינו לילדה העלה בבירור כי התליון נתקע בוושט. חששנו שאולי יש לתליון קצוות חדים, שעלולים לפגוע בוושט, ועל כן הבהלנו אותה לחדר הניתוח על מנת לבצע בה גסטרוסקופיה דחופה תחת הרדמה כללית. בעבר, כבר היו לנו מקרים בהם ילדים ופעוטות בלעו חפצים חדים, אשר גרמו לנזק נוסף. במקרה אחד לפני כשנה וחצי, נתקלנו בילד שבלע סיכת מ"מ של אחד מהוריו. חשוב להיות ערניים לחפצים שהם בהישג ידם של הילדים, ובכל מקרה שיש ספק אם הילד בלע גוף זר מומלץ להתייעץ עם הרופא לגבי הצורך בהמשך בירור וטיפול רפואי".

שתף את הכתבה ב:

צרו איתנו קשר בנוגע לכתבה:

    נגישות