במשך שנים היה שגיא ברמן שופט די אלמוני שעשה דרכו אט אט במעלה הליגות בישראל. בלי לבלוט יותר מדי. ביום ראשון, ברמן כבר היה במקום השני בגוגל טרנדס מבחינת כמות החיפושים בישראל, , אחרי המעצב אלבר אלבז שמת מקורונה, והחל מהיום, לאחר מסיבת העיתונאים שקיימה, הסיפור חסר התקדים של שופטת הכדורגל ספיר ברמן, השופטת הטרנסג'נדרית הראשונה בהיסטוריה של הכדורגל העולמי, כבר מכה גלים ועושה כותרות ברחבי העולם.
מסין ועד גרמניה, מארגנטינה ועד בוסניה, עושה רושם שספיר ברמן עשויה להפוך לאייקון עולמי ולסלבריטי נוסף (ד"ש לקייטלין ג'נר) במאבק של קהילת הטרנסג'נדרים.
מעניין לציין שהידיעות על ספיר ברמן הגיעו לעיתונים ואתרים גם במדינות שנחשבות מאוד לא ידידותיות כל טרנסג'נדרים וביניהן סין, בוסניה וגם רומניה, בולגריה וקרואטיה.
לישראל היו שופטים גדולים שהגיעו לשפוט במעמדים בינלאומיים גדולים, דוגמת אברהם קליין ומנחם אשכנזי. ביורו הקרוב ובאולימפיאדת טוקיו ישפוט אוראל גרינפלד, אבל אף אחד מהם לא זכה לכזו חשיפה עולמית, ואפשר להבין: אם ההישגים שלהם מהווים גאווה לאומית מקומית, הסיפור של ספיר הוא תקדים היסטורי וחברתי, ואף יותר מדהים זה שהוא יוצא דווקא מארץ הקודש.
סרחיו לוינסקי כתב ידיעה על הסיפור הגדול ב-INFOBAE האתר הארגנטיני הגדול שפופולארי באמריקה הלטינית.
בגרמניה מספר כלי תקשורת מסקרים את הסיפור, ואחד הגדולים שבהם היא רשת התקשורת הציבורית הגדולה דויטשה ולה ('גלי גרמניה')
גם באיטליה מספר אתרים סיקרו את סיפורה של ברמן בצורה אוהדת וחמה, הנה למשל אתר 'דרבי-דרבי-דרבי':
הסיפור התקדימי של הפיכתו של שגיא ברמן לספיר ברמן הגיע לא רק לאמריקה ולאירופה אלא גם לאסיה. אתר הספורט הסיני הגדול SPORTCN (ספורט סין) העלה גם הוא ידיעה גדולה ואף ציטט שמדובר ב"צעד אמיץ בצורה יוצאת דופן".
מדינות נוספות שהתקשורת שלהן סיקרה את הסיפור והתייחסה לנושא הן קרואטיה, בולגריה, רומניה, בוסניה: